lunes, 11 de marzo de 2013

El turisme en Espanya.

Espanya és un país turístic, acudint milions de viatgers forans tots els anys atrets per les seves platges, l'abundant patrimoni artístic del país i la varietat d'ofertes gastronòmiques, a més de ser una de les nacions més riques en patrimoni cultural del món. Actualment, i segons l'informe de 2011 de l'Organització Mundial del Turisme, Espanya és el quart país del món en nombre de turistes estrangers, amb més de 53 milions de turistes anuals en 2010, solament superat per França, Estats Units d'Amèrica i Xina.

 El turisme representa aproximadament un 10% del Producte interior brut del país.6 Pel que fa als ingressos del sector per països, Espanya és la segona nació del món, solament superada per Estats Units.7 En dècades anteriors es promocionava gairebé exclusivament el turisme de sol i platja, al que contribuïa, i contribuïx, un clima bastant més càlid i assolellat que el d'altres països europeus. Les temperatures a l'estiu solen variar entre els 20 i els 40º i moltes regions tenen més de 300 dies de sol a l'any, amb estius generalment secs. Moltes localitats costaneres es troben repletes d'hotels, restaurants i edificis d'apartaments al peu de la platja.

 El nord d'Espanya té un clima una mica més fresc i humit. Molts espanyols i estrangers se senten atrets pel camí de Sant Jaume o les festes de San Fermín. Hi ha tant penya-segats, com platges tranquil·les i apartades. Aquesta zona combina turisme rural amb grans arenals amb bons climes a l'estiu com en les Ries Baixes gallegues. La principal causa del turisme en el nord del país és la bellesa de la zona (geografia, rias gallegues; costa cantàbrica; Becs d'Europa, etc) i la variada i rica gastronomia. 

 La gastronomia espanyola és àmplia i variada, amb plats tan típics com la paella, el bullit madrileny, la fabada, el pernil ibèric, el marisc o el peix. L'oli d'oliva, del que Espanya és el primer país productor, s'empra en una gran varietat de plats, i és molt benvolgut en altres països. 

 En els últims anys ha crescut l'interès pel turisme cultural a Espanya.

 El turisme és un fenomen relativament recent, que comença a adquirir transcendència entre finals del Segle XIX i principis del XX. Es tracta d'un turisme profundament elitista, de naturalesa majoritàriament cultural i al que només pot accedir una petita minoria pertanyent a la classe més acomodada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario