jueves, 13 de octubre de 2011

Moviments migratoris de la població.

Per a amidar el moviment migratori en nombres absoluts s'utilitza el denominat Saldo Migratori, que no és més que la diferència entre les persones arribades a un lloc i els quals es marxen, açò és, entre immigrants i emigrants. Aquest càlcul pot ser negatiu en el cas que existisquen més emigrants que immigrants o positiu en el cas contrari.

. No obstant això, amb els nombres absoluts no podem realitzar comparances entre diferents llocs degut al fet que cadascun té una grandària i una població diferents, per això s'utilitza la Taxa de Saldo Migratori, que posa en relació el saldo migratori amb la població absoluta d'aqueix lloc expressant-se en punts per cent.

*TSM = (I-I) x 100 /nº mig d'habitants

Per a calcular el Creixement Real de la Població d'un lloc determinat, no solament cal tenir en compte els naixements i les defuncions, sinó també les arribades i eixides de gents a aqueix lloc. Per tant per a trobar aquest resultat caldrà sumar el Creixement Natural amb el Saldo Migratori, tenint en compte el signe d'ambdós ja que poden ser negatius, igual que el resultat final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario