PAELLA
DE BLANQUET I COSTELLES:
Per
a 4 persones, hi ha que tindre:
400 g d'arròs
400 g costelles de porc
2 blanquets
60 g de cigrons
1 tomaca
½ pimentó roig
2 alls
300 g de bolets
400 g d'arròs
400 g costelles de porc
2 blanquets
60 g de cigrons
1 tomaca
½ pimentó roig
2 alls
300 g de bolets
1250cc
Oli
Safrà
Sal
Oli
Safrà
Sal
Escris:
Paella
Paleta
Gavinets
Forquetes
Pasos
a seguir:
Deixar
a remulla la nit anterior els cigrons junt amb un pessic de sal i ½
culleradeta de bicarbonat. Quan anem a utilitzar-los escórrer-los i
llavar-los bé. Calfar aigua en una olla i quan comence a bullir
afegir els cigrons i deixar coure a foc mínim, entre hora i mitja i
dos hores i mitja depenent de la duresa de l'aigua i la qualitat dels
cigrons. Una vegada espitigen tendres, apagar el foc i reservar tant
els cigrons com el caldo. Trossejar i salar les costelles. Tallar el
blanquet a rodanxes d'1 cm aproximadament. Picar el pimentó, la
tomaca i el alls. En una paella calfar oli, afegir sal i sofregir, a
foc lent, les costelles durant uns 8 minuts. Després afegir el
blanquet i donar-li unes voltes durant un parell de minuts mes.
Retirar el blanquet, tirar el pimentó i sofregit este, afegir la
tomaca i els alls. Remourem tot durant uns 5 minuts més i agregarem
l'arròs. Li donarem unes voltes i regarem amb el caldo dels cigrons
bullint. Afegir el safrà i deixar coure a foc fort uns 10 minuts,
afegir després els trossos de blanquet, els bolets i els cigrons,
rectificar de sal si fera falta i abaixar-li el foc un poc fins que
s'asseque el caldo i quede l'arròs cuit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario