ARROSOS
VALENCIANS
PAELLA
DE CONILL, CARAGOLS I BOLETS
Per
a 6
persones, hi ha que tindre:
3 o 4 cebes.
2 creïlles xicotetes (opcional)
1/2 quilo de bull
1/2 quilo d'arròs.
6 cullerades soperes d'oli.
2 i quart litres d'aigua
2 culleradetes de pebre roig (opcional)
Sal.
Safrà
3 o 4 cebes.
2 creïlles xicotetes (opcional)
1/2 quilo de bull
1/2 quilo d'arròs.
6 cullerades soperes d'oli.
2 i quart litres d'aigua
2 culleradetes de pebre roig (opcional)
Sal.
Safrà
Escris:
Paella
Paleta
GavineT
Forquetes
Pasos
a seguir
Posar
a dessalar el bull sencer unes 4 hores. Després bullir-ho durant uns
10 minuts. Reservem este caldo. Tallarem el bull en trossos d'uns 2 o
3 cm amb unes tisores. Es posa l'oli en la paella i se li afig la
ceba i la creïlla tallades en trossos xicotets. Quan estiga tot bén
sofregit, s'afig el bull, el pebre roig i de seguida l'arròs i se li
dóna unes voltes a tot. Atenció amb el pebre roig que no es creme.
Finalment se li afig el caldo reservat i bullint, sal si fera falta i
es deixa coure uns 10 minuts a foc fort i 8 minuts a foc mes moderat,
fins que s'asseque el caldo i quede l'arròs solt. En qualsevol
moment de la cocció podem afegir el safrà. Cal tindre en compte que
la creïlla absorbix sal. El caldo del bull també podria mesclar-se
amb caldo de peix fins a aconseguir la quantitat necessària (poc mes
de 2 litres). Apagar el foc, deixar reposar uns minut i a menjar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario